Mijn naam is Mariëlle en tuinieren heeft mij geholpen tijdens mijn burn-out.

Burn-out en tuinieren

Nadat ik in 2017 een burn-out kreeg, was het advies om zo veel mogelijk te bewegen. Nu deed ik altijd al veel te voet omdat ik met het openbaar vervoer naar het werk ging en mijn boodschappen ook vooral lopend deed.

Fietsen was een optie, maar ik had er veel moeite mee om zonder doel te gaan fietsen.

Uiteindelijk heeft tuinieren mij enorm geholpen. Je bent bezig met andere dingen dan je problemen, je bent in beweging, in de buitenlucht én je tuin is pas klaar als jij vindt dat deze klaar is (dus je kunt je zelf behoorlijk bezig houden).

 

Blog over tuinieren

Ik ben begonnen met blogs te schrijven over alles wat met tuinieren te maken heeft, ik geef tips en probeer je te helpen om te genieten van je tuin en het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Er zitten informatieve blogs bij met mijn persoonlijke touch, maar er komen ook blogs voorbij over gezellige onderwerpen (kerst, kleur in de herfst, plukbloemen, tuinvogels enzovoort).

Misschien kom je er achter dat je toch geen groene vingers hebt of je wordt ouder en krijgt het werk niet meer gedaan. Ook de gemakkelijke tuin komt te zijner tijd aan bod.

 

 

Verder kan het zijn dat je een burn-out hebt en tuinieren jou niet helpt, mogelijk vindt je dan toch een oplossing in het onderstaande.

 

 

 

Voor de rest: of je nu een burn-out hebt, pas voor het eerst een tuin hebt, een gemakkelijke tuin wilt of misschien gewoon meer over tuinieren wilt weten, dan kun je het hier allemaal lezen.